Etelä-Savon Keskustanaiset


Lukuhaaste päivitettiin vuosikokouksessa
9.4.2018, 9.06
Filed under: Uncategorized

Lukuhaasteemme, jossa ei vain lueta kirjaa lapselle vaan kuunnellaan lukemaan oppineen lukemista, ei ole edistynyt, joten päivitimme sen vuosikokouksessa Kangasniemellä.

Kuuntele, kun koululainen lukee kirjaa!

Etelä-Savon Keskustanaiset ry haastaa sinut kuuntelemaan lapsenlapsen, kummilapsen tai naapurin lapsen lukemista. Lukutaito kehittyy vain harjoittelemalla, ja se on perusta hyvään elämään. Kun aikuinen ja lapsi keskustelevat luetusta, niin he saavat mukavan yhteisen hetken. Tärkeintä on kannustaa lasta lukemaan säännöllisesti ja myönteisessä ilmapiirissä.
Lupa lapsen tapaamiseen tai yhteydenpitoon WhatsAppilla tai Skypellä pitää kysyä ensin vanhemmilta. Kirjastosta löytyvät kirjat, ja kirjastonhoitaja auttaa valitsemaan ikään ja lukutaitoon sopivan. Valikoima on laaja. On helppolukuisia tavuviivakirjoja, tuttuja ja tuntemattomia satuja, hyvää, suomalaista lastenkirjallisuutta, riimillisiä ja riimittömiä runoja, lasten tietokirjoja… Innostava ja mielekäs lukutuokio voi olla yksi päivän parhaista hetkistä niin aikuiselle kuin lapselle. Kannattaa kokeilla!

Lisätietoa haasteesta:
Helena Kauppinen
040 041 1072
kauppinen.helena@gmail.com


Jätä kommentti so far
Jätä kommentti



Jätä kommentti